24 Mayıs 2008 Cumartesi

Sigara nasıl bırakılır?






Sigarayı bırakmak tiryakiler için hiç de kolay bir iş degildir. Aslında gözlemlerime dayanarak (canlı örneklerle birlikte), sigara içmememe rağmen sigarayı bırakmanın hiç zor bişey olmadığını düşünüyorum. İlk kural tabii ki inanmak :). Yakın zamanda çıkan kapalı alanlarda sigara içmeyi engelleyen yasayla birlikte, zaten sigarayı bırakmak isteyen kesimlerde bir hareketlenme oluşturdu. Bu da sigarayı bıraktırmada yardımcı ürünler ve hizmetler olarak adlandırabileceiğimiz pazara doğal olarak bir hareketlenme getirdi.
Nedir bu sigarayı bıraktırmada yardımcı ürünler ve hizmetler ona bir bakalım. E-sigara, çektikçe su buharı çıkartan birnevi bir sigara içme simulasyonu. Nico Fluid, nikotin içeren bir çeşit su, içtikçe nikotin ihtiyacını sigara içmeden gidermeye çalışıyor. Nicotinell sakız, nikotin içeren bir sakız Nico Fluidle aynı mantık. Smoke Patch de kola yapıştırılarak kullanılan bir bant, nikotin isteğini azaltmasının yanında sigarayı bırakınca yaşanan sürekli yeme isteği ve gergin ruh halinin kesilmesini sağladığı söyleniyor. Son zamanlarda bu ürünlerin satışlarında da patlamalar yaşandığı yazılıyor. Son olarak da sigara bırakma merkezleri geliyor. Bu merkezler de konusunda gerçekten iddialılar. Şöyle ki; İlk iki seansta sigara bırakma garanti ediliyor , eğer bırakamazsanız, yani çok ağır bir tiryakiyseniz, 3 seans da şirketten. Ayrıca verilen profesyonel psikolojik destek de cabası. Sigarayı nasıl bıraktırıyorlar derseniz, kulağın bazı bölgelerinin düşük frekanslı elektromanyetik dalgalarla uyarılmasıyla vücudun nikotin ihtiyacını unutturuyormuş (ki bence külliyen yalan, herşey psikolojik). Yani sonuç olarak sigarayı bırakmak isteyene yol çok hem de garantili, istemeyen de zaten bu sektörün hedef kitlesine girmiyor.Son çıkan yasa bu pazara yarayacak gibi gözüküyor hatta kesin. Ama fiyatları biraz tuzlu bir seansı yerine göre yaklaşık 500-600YTL. Zaten kulağa iki frekans veriyorum diye insanları kandırıyorlar bari kazıklamayın değil mi...

1 yorum:

loan lending plc dedi ki...

i Sayin Igein, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi temsilcisi, is için kisisel bir kredi ihtiyacim var ki? Bu e-posta bize ilgileniyorsaniz eger biz,% 3 faiz oraniyla kredi vermek: Eger kredi transferi belge derhal ok ile devam etmek ( igein_h_yizevbekhai@admin.in.th )