25 Mayıs 2008 Pazar

ERKEKLER Mİ SAF ?YOKSA KADINLAR MI AKILLI?


Günlük hayatta kadınları sahnelerde ne kadar çok görüyoruz. Ekranlarda, dergilerde, gazetelerde vb. Bunun sebebi üzerinde düşününce kadınların erkeklerden daha estetik bir görüntüye sahip olduklarını ve daha dikkat çekici oldukları izlenimi edinebiliriz. Tabii ki bu yadsınamayacak bir gerçek olabilir. Doğru bir pazarlama stratejisi de olabilir. Ama bir yandan da güzel bir kadının akılda kalıcılığının ya da dikkat çekiciliğinin yanında aklımıza bir seçenek daha geliyor. Kadınların kullanılması ve teşhir edilmesi! Kadınlar gerçekten bir pazarlama aracı mı?Bunu birkaç örnek vermek gerekirse;
Arabalar erkekelere hitap ettiği halde neden tanıtımları bayanlar yapıyor.
Erkekler iç çamaşırı kullanmıyor mu da neden sadece bayan iç çamaşırı tanıtımları oluyor ya da erkek iç çamaşırlarını tanıtımını bayanlara giydiripte yapıyorlar. Bize ne ki onların donlarından!
Aslında pazarlama stratejileri arasında bayanlara yönelik ürünler daha fazla ve daha ön planda kadınları alışveriş esnasında kandırmak kolay ama erkekleri kandırmanın yolu da kadınlar. Artık öyle bir hale geldi ki ürünün nasıl sunulduğu değilde bunu kimin sunduğu daha önemli hale geldi. Bu durum ne kadar doğru ya da yanlış o kısmı tarışılır fakat işe yaradığı ne yazık ki gerçek. Böyle olmasından dolayı kadınlar kendileriyle gurur mu duyuyorlar yoksa rencide olduklarını mı hissediyorlar benim en çok merak ettiğim bu!

1 yorum:

loan lending plc dedi ki...

i Sayin Igein, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi temsilcisi, is için kisisel bir kredi ihtiyacim var ki? Bu e-posta bize ilgileniyorsaniz eger biz,% 3 faiz oraniyla kredi vermek: Eger kredi transferi belge derhal ok ile devam etmek ( igein_h_yizevbekhai@admin.in.th )