5 Mart 2008 Çarşamba

ARÇELİK



Son zamanlarda herkes fark etmiştir ki en sık izlenilen reklam türlerinden biri de ürüne bir simge yada kişiyle özdeşleştirerek ürüne bir kişilik kazandırma, sempati kılma ve ürüne kalıcılık kazandırılmaya çalışılan reklamlardır. Bu şekilde ürüne başarılı bir biçimde sempati ve çekicilik kazandıran firmaların başında Arçelik gelmektedir ve bence reklamlarını bölümler halinde yayınlayarak daha sonraki bölümler için merak uyandırmaya, olaya biraz komedi karıştırıp reklamın izlenirliliğini artırarak kalıcı olmayıda başardılar. Bu şekilde ürün bir alt kimlik, firma ve Çelik bir üst kimlik haline gelmiş durumda. Özellikle reklamları çeşitli olarak ve sürekli tekrarlanmasıyla hepimizin bilinçaltına yerleştiği için farklı ürün dahi olsa Çelik bir şemsiye görevi görmesine , ürünün daha çabuk benimsenmesine neden oldu.Business Week dergisinde Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Sirzat Subaşı’nın açıklamasında da, genel olarak kullandıkları sloganların temel vizyonunu yansıttığını, bu nedenle de başarılı olduklarını söylüyor. ''Arçelik demek yenilik demek.'' Sloganı güncel sloganlar içinde en başarılı bulunan örneklerden bitanesi. Herşey başarılı olunca ortaya işte böyle eğlenceli ve hepimizin benimsediği reklamlar ortaya çıkıyor. Reklam bir sanattır sözü, üretimi sürecindeki yaratıcılık gibi subjektif unsurları içerisinde barındırmasından gelir. Arçelik'in bunu en iyi şekilde yaptığına inanıyorum ve herkese iyi seyirler diliyorum...

2 yorum:

Melike Demirbağ Kaplan dedi ki...

Reklam bir sanattır ama önce pazarlama sanatının icra edilmesi ön koşuldur. Bir başka deyişle iyi pazarlama stratejisi yoksa, iyi reklam olmaz, olsa da bir şey ifade etmez çoğu zaman.

Arçelik'in pazarlaması iyi, reklamların iyi olmasının temel nedeni de bu aslında.

loan lending plc dedi ki...

i Sayin Igein, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi temsilcisi, is için kisisel bir kredi ihtiyacim var ki? Bu e-posta bize ilgileniyorsaniz eger biz,% 3 faiz oraniyla kredi vermek: Eger kredi transferi belge derhal ok ile devam etmek ( igein_h_yizevbekhai@admin.in.th )